Openingstijden kroegen in Ermelo: een overzicht van regelgeving en ontwikkelingen

Ermelo is een stad met een rijke geschiedenis en een levendige centrum. In de afgelopen jaren zijn er verschillende ontwikkelingen geweest rondom het uitblijven van horeca en de regelgeving rondom openingstijden. In dit artikel wordt ingegaan op de regelgeving, ontwikkelingen en toekomstige verwachtingen op het gebied van kroegen en andere horeca-inrichtingen in Ermelo. De informatie is gebaseerd op de beschikbare gegevens uit de bronnen, met name op de informatie uit bron [2] over het horecagebiedsplan en de ontwikkelingen in het centrum van Ermelo.

Inleiding

De discussie rondom openingstijden van kroegen en andere horeca-inrichtingen is in veel steden van groot belang, vooral in centra en wijkgebieden waar sprake is van overlast. In Ermelo is de situatie hierin niet anders. De lokale regelgeving en het horecagebiedsplan leggen beperkingen op aan de hoeveelheid horeca-inrichtingen, de toegestane activiteiten en de openingstijden. De ontwikkeling van de stad heeft geleid tot een toenemende nadruk op het balanceren tussen levendigheid en woon- en leefkwaliteit. In dit artikel wordt uitleg gegeven over de regelgeving, de toekomstige verwachtingen en de impact op kroegen in Ermelo.

Openingstijden en regelgeving

In het horecagebiedsplan van bron [2] wordt duidelijk gemaakt dat er sprake is van beperkingen op het aantal horeca-inrichtingen en de toegestane activiteiten. De regelgeving bepaalt dat er in sommige gebieden geen nieuwe inrichtingen mogen worden toegevoegd. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan het woon- en leefklimaat, met name in gebieden waar sprake is van geluidsoverlast of andere vormen van overlast.

Een belangrijk punt in de regelgeving is dat de openingstijden van terrassen en horeca-inrichtingen beperkt mogen worden. Hierbij wordt aangegeven dat terrassen in bepaalde gebieden tot 23.00 uur mogen openblijven, om overlast te voorkomen. Dit geldt vooral in gebieden waar sprake is van een hoge hoeveelheid horeca en een zware druk op het woon- en leefklimaat.

In het geval van de Karel Doormanstraat, wordt in bron [2] aangegeven dat het gedeelte tussen Westblaak en Aert van Nesstraat een consoliderende ontwikkeling heeft. Dit betekent dat er geen nieuwe horeca-inrichtingen mogen worden toegevoegd. In tegenstelling tot het gedeelte tussen Aert van Nesstraat en Kruiskade, waar sprake is van een consoliderende ontwikkeling en het beperken van activiteiten. Hierbij wordt ook aangegeven dat de openingstijden van terrassen beperkt kunnen worden, om geluidsoverlast te voorkomen.

Invloed op kroegen in Ermelo

De regelgeving rondom horeca-inrichtingen heeft ook invloed op kroegen in Ermelo. In het centrum van de stad, bijvoorbeeld op de Kruiskade en de Lijnbaan, is sprake van een levendig horecagebied. Hier is het mogelijk om tot categorie 3 te ontwikkelen, mits bepaalde activiteiten niet worden toegepast. In bepaalde delen van de stad wordt aangegeven dat er geen nieuwe inrichtingen mogen worden toegevoegd, terwijl er wel ruimte is voor een beperkte ontwikkeling.

In het geval van de Binnenrotte en de Kruiskade, is er sprake van een beperkte ontwikkeling. Hierbij wordt aangegeven dat de openingstijden van terrassen beperkt kunnen worden, om overlast te voorkomen. Ook wordt er aandacht besteed aan het woon- en leefklimaat, met name in gebieden waar sprake is van een hoge hoeveelheid horeca.

Ontwikkelingen en toekomstige verwachtingen

In de komende jaren wordt verwacht dat er in Ermelo een aantal ontwikkelingen plaatsvinden rondom de horeca. In het centrum van de stad, bijvoorbeeld op de Kruiskade en de Lijnbaan, is er sprake van een levendig horecagebied. Hier is het mogelijk om tot categorie 3 te ontwikkelen, mits bepaalde activiteiten niet worden toegepast. In bepaalde delen van de stad wordt aangegeven dat er geen nieuwe inrichtingen mogen worden toegevoegd, terwijl er wel ruimte is voor een beperkte ontwikkeling.

In het geval van de Binnenrotte en de Kruiskade, is er sprake van een beperkte ontwikkeling. Hierbij wordt aangegeven dat de openingstijden van terrassen beperkt kunnen worden, om overlast te voorkomen. Ook wordt er aandacht besteed aan het woon- en leefklimaat, met name in gebieden waar sprake is van een hoge hoeveelheid horeca.

Conclusie

De regelgeving rondom horeca-inrichtingen in Ermelo is gericht op het balanceren tussen levendigheid en woon- en leefkwaliteit. Er zijn beperkingen op het aantal horeca-inrichtingen en de toegestane activiteiten. De openingstijden van terrassen en horeca-inrichtingen worden beperkt, om overlast te voorkomen. In het centrum van de stad is er sprake van een levendig horecagebied, waarin beperkte ontwikkelingen mogelijk zijn. In bepaalde delen van de stad wordt aangegeven dat er geen nieuwe inrichtingen mogen worden toegevoegd, terwijl er wel ruimte is voor een beperkte ontwikkeling. De toekomstige verwachtingen zijn dat er in Ermelo in de komende jaren sprake zal zijn van een aantal ontwikkelingen rondom de horeca, waarbij de openingstijden en het woon- en leefklimaat centraal staan.

Bronnen

  1. Museumboerderij De Mariahoeve
  2. Lokale regelgeving over horeca
  3. Biertunnel
  4. Eet- en drinken in Harderwijk
  5. Restaurant Kasteel De Essenaanbested
  6. Enjoy Hotels - Omgeving

Related Posts