Jort Kelder en de rol van sociale media in het verspreiden van nepadvertenties

Jort Kelder, een bekende Nederlandse journalist, columnist, televisie- en radiopresentator, is in het nieuws geweest vanwege zijn strijd tegen het verspreiden van nepadvertenties via sociale media. De zaak tegen Google en Twitter, waarin hij een aantal andere BN’ers als medepartijen had, is in de rechtszaal afgewezen. De rechtbank stelde dat de makers van de berichten verantwoordelijk zijn voor de advertenties, en niet Google en Twitter. De twee techbedrijven doen volgens de rechters alles aan om de verspreiding van die berichten te voorkomen en daarom valt hen niets te verwijten. Dit artikel bespreekt de rol van sociale media in het verspreiden van nepadvertenties en hoe Jort Kelder hierin betrokken is geweest.

De zaak tegen Google en Twitter

De zaak tegen Google en Twitter, waarin Jort Kelder een aantal andere BN’ers als medepartijen had, is in de rechtszaal afgeweiden. De rechtbank stelde dat de makers van de berichten verantwoordelijk zijn voor de advertenties, en niet Google en Twitter. De twee techbedrijven doen volgens de rechters alles aan om de verspreiding van die berichten te voorkomen en daarom valt hen niets te verwijten. De rechtbank stelt dat het feit dat Google als internetplatform fungeert voor het samenbrengen van adverteerders en uitgevers en voor het verspreiden ervan, maakt het bedrijf niet zonder meer aansprakelijk voor de inhoud. Datzelfde geldt voor Twitter, ook niet wanneer een tweet in strijd is met het eigen beleid van dat platform.

De rol van sociale media in het verspreiden van nepadvertenties

Sociale media spelen een belangrijke rol bij het verspreiden van nepadvertenties. De berichten worden vaak gedeeld door anonieme gebruikers, en de platforms zoals Twitter en Google zijn verantwoordelijk voor het verspreiden van deze berichten. De makers van de berichten zijn verantwoordelijk voor de advertenties, en niet de platforms. De techbedrijven doen volgens de rechters alles aan om de verspreiding van die berichten te voorkomen en daarom valt hen niets te verwijten.

De reactie van Jort Kelder

Jort Kelder was teleurgesteld over de uitkomst van de zaak. Hij had een principiële uitspraak van de rechter verwacht, omdat hij last heeft van de frauduleuze advertenties. Hij had verwacht dat Google en Twitter verantwoordelijk zouden zijn voor het verspreiden van de nepadvertenties, maar de rechtbank stelde dat de makers van de berichten verantwoordelijk zijn voor de advertenties, en niet de platforms.

Conclusie

De zaak tegen Google en Twitter, waarin Jort Kelder een aantal andere BN’ers als medepartijen had, is in de rechtszaal afgewezen. De rechtbank stelde dat de makers van de berichten verantwoordelijk zijn voor de advertenties, en niet Google en Twitter. De twee techbedrijven doen volgens de rechters alles aan om de verspreiding van die berichten te voorkomen en daarom valt hen niets te verwijten. Sociale media spelen een belangrijke rol bij het verspreiden van nepadvertenties. De berichten worden vaak gedeeld door anonieme gebruikers, en de platforms zoals Twitter en Google zijn verantwoordelijk voor het verspreiden van deze berichten. De makers van de berichten zijn verantwoordelijk voor de advertenties, en niet de platforms. De techbedrijven doen volgens de rechters alles aan om de verspreiding van die berichten te voorkomen en daarom valt hen niets te verwijten.

Bronnen

  1. Jort Kelder en de rol van sociale media in het verspreiden van nepadvertenties
  2. Jort Kelder
  3. De strijd van Jort Kelder tegen Google en Twitter inzake nep crypto-advertenties
  4. Jort Kelder
  5. Online alarm
  6. Jort Kelder slaat 37 jaar jonger moppie aan de haak!
  7. Jort Kelder vangt bot bij rechtbank: Twitter en Google niet aansprakelijk voor nepadvertenties
  8. Jort Kelder verliest zaak tegen Google en Twitter

Related Posts