Beveiligingslabels en hun rol in de winkel

Beveiligingslabels, ook wel bekend als hardtags, spelen een cruciale rol in de moderne winkelomgeving. Deze kleine, plastic apparaatjes worden aan kleding en andere producten bevestigd om diefstal te voorkomen. Ze bevatten een kleine chip die een signaal afgeeft wanneer deze bij de uitgang van de winkel in contact komt met een beveiligingsscanner. Als de tag bij de kassa niet goed is gedeactiveerd, activeert deze een alarm zodra het artikel door de beveiligingspoort gaat. Dit maakt het moeilijk om producten ongemerkt te verlaten, waardoor winkeldiefstal wordt tegengegaan.

Soorten beveiligingslabels

Er zijn verschillende soorten beveiligingslabels, afhankelijk van het type product dat beveiligd moet worden. Voor kleding zijn er bijvoorbeeld rechthoekige labels, terwijl er voor grotere artikelen ook andere vormen beschikbaar zijn. De keuze van het label hangt af van het type product en de entree van de winkel. Een schoen dient anders bevevigd te worden dan een zijden blouse of een zonnebril. Voor elke toepassing is er een beveiligingslabel beschikbaar.

De EP-labelen van Checkpoint Systems zijn een voorbeeld van een geavanceerd type beveiligingslabel. Deze zijn 25% kleiner, maar bieden dezelfde prestaties als andere labels. Ze zijn ook 25% effectiever dan vergelijkbare RF-labelen van dezelfde grootte. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor kleine artikelen met een hoge waarde. De producten blijven toegankelijk voor de klanten, wat de koopimpuls stimuleert. Bij diefstal wordt er een alarm geactiveerd bij de uitgang, waardoor de dief geen kans krijgt om ongemerkt met het product de winkel te verlaten.

Beveiligingslabels in de praktijk

In de praktijk zijn beveiligingslabels een essentieel onderdeel van de winkelstrategie. Ze helpen bij het voorkomen van winkeldiefstal en verminderen de verliezen door producten te beschermen. De hardtags worden aan de producten bevestigd en vervolgens bij het afrekenen verwijderd. De hardtag alarmlabels zijn herbruikbaar. Stickerlabels daarintegen worden bij het afrekenen d.m.v. een speciale deactivatie-pad gedeactiveerd en blijven aan de producten bevestigd.

De beveiligingslabels van Artikelbeveiliging Online komen in verschillende maten, kleuren en verschillende frequenties. Deze hardtags en stickerlabels voor kledingbeveiging zijn geheel compatible met alle merken in de frequenties van o.a. Sensormatic, Checkpoint Crosspoint, M.T.C EAS, WG, Nedap en Gateway. Dit maakt ze zeer geschikt voor verschillende winkelomgevingen.

Beveiligingslabels en kleding

In de mode-industrie zijn beveiligingslabels een veelgebruikt middel om de producten te beschermen. Ze zijn vooral populair in winkels waar kleding en accessoires worden verkocht. De beveiligingslabels zijn eenvoudig te verwijderen, maar kunnen ook een lastigheid vormen als ze niet correct zijn verwijderd. Er zijn verschillende methoden om beveiligingslabels te verwijderen, waaronder het gebruik van een elastiek, een puntbektang of het bevriezen van het kledingstuk.

Een veelgebruikte methode is het gebruik van een elastiekje. Dit kan helpen om het label te verwijderen zonder het kledingstuk te beschadigen. Echter, deze methode werkt niet altijd en kan het item beschadigen. Als je thuis absoluut een beveiligingslabel moet verwijderen, kun je het beste een tang gebruiken om het label voorzichtig open te wrikken zonder het item te beschadigen.

Beveiligingslabels en de klant

De invloed van beveiligingslabels op de klant is een belangrijk onderwerp. Hoewel deze labels een effectieve manier zijn om winkeldiefstal te voorkomen, kunnen ze ook ongemak veroorzaken. Klanten die een beveiligingslabel hebben geactiveerd, kunnen ongemakkelijk zijn, vooral als ze het niet verwachten. Daarom is het belangrijk dat winkels goed communiceren over het gebruik van beveiligingslabels en ervoor zorgen dat de klant dit begrijpt.

Als klant is het belangrijk om te weten dat het plaatsen van een beveiligingslabel niet noodzakelijk betekent dat je een misdaad hebt begaan. Het is belangrijk om kalm te blijven en samen te werken met het winkelpersoneel. Als je een kassabon hebt, kun je deze als aankoopbewijs laten zien aan de winkelmedewerkers, wat helpt bij het deactiveren van de beveiligingslabel.

Beveiligingslabels en duurzaamheid

In de huidige tijd is duurzaamheid een belangrijk onderwerp in de retail. Beveiligingslabels kunnen bijdrragen aan duurzame praktijken door de kans op winkeldiefstal te beperken en zo de verliezen te verminderen. Daarnaast zijn er ook alternatieven voor beveiligingslabels, zoals magnetische systemen, die minder schadelijk zijn voor het milieu.

Conclusie

Beveiligingslabels zijn essentieel voor de bescherming van hoogwaardige artikelen in de winkel. Ze helpen bij het voorkomen van winkeldiefstal en verminderen de verliezen. Er zijn verschillende soorten beveiligingslabels beschikbaar, afhankelijk van het type product en de entree van de winkel. De keuze van het label hangt af van het type product en de entree van de winkel. De EP-labelen van Checkpoint Systems zijn een voorbeeld van een geavanceerd type beveiligingslabel. De beveiligingslabels van Artikelbeveiging Online zijn geheel compatibel met verschillende merken. In de mode-industrie zijn beveiligingslabels een veelgebruikt middel om de producten te beschermen. De invloed van beveigingslabels op de klant is een belangrijk onderwerp. Beveiligingslabels kunnen bijdragen aan duurzame praktijken door de kans op winkeldiefstal te beperken en zo de verliezen te verminderen.

Bronnen

  1. Beveiligingslabel
  2. Beveiligingstag verwijderen
  3. Reuters Nieuws
  4. Beveiligingslabels en hardtags
  5. Softshell kleding
  6. Beveiligingslabels in de mode
  7. Beveiligingstag verwijderen
  8. Beveiligingslabels en kleding
  9. Beveiligingsschouderstukken
  10. Beveiligingslabels
  11. Beveiligingslabels

Related Posts