De Parttime-junkie: Een autobiografisch verhaal over verslaving en herstel
De Parttime-junkie is een autobiografisch boek van Renee Kelder, dat in 2014 verscheen en al snel een van de belangrijkste non-fictieliteratuurwerken van het jaar werd. Het boek gaat over haar ervaringen met verslaving aan GHB en alcohol, en hoe ze uiteindelijk haar dubbelleven afsloot. Het verhaal wordt geïllustreerd met realistische en emotionele beschrijvingen van haar dagelijks leven, waarin ze haar verslaving probeert te verbergen en tegelijkertijd haar opleiding volgt. Dit boek is niet alleen een persoonlijk verhaal, maar ook een waarschuwing voor jongeren en ouders over de gevaart van verslaving, en een overtuigend bewijs van herstel en persoonlijke groei.
Het verhaal van een dubbelleven
Renee Kelder groeit op in een liefdevol, hoogopgeleid gezin. Ze kijkt naar de VPRO, rijdt een Volvo en woont in een keurige buurt in Heemstede. Een gezin waarvan je niet verwacht dat de jongste dochter vanaf haar negentiende zwaar verslaafd raakt aan GHB. Zes jaar lang leidde Kelder een onwaarschijnlijk dubbelleven, want ondanks haar vernietigende levensstijl vol drank en drugs studeerde ze ondertussen braaf in vier jaar af, ging ze nog trouw naar haar museumclubje en werkte ze in de verslavingszorg – de perfecte dekmantel. Niemand had iets door. Het verhaal van Kelder is een onthullend en krachtig verhaal over hoe ze vanaf haar negentiende jaren verslaafd raakte aan GHB en alcohol, en hoe ze het in haar eentje probeerde te verbergen. Ze had een liefdevol gezin, een goede opleiding en een actieve levensstijl. Toch leidde ze een dubbelleven, waarin ze zichzelf niet als verslaafd zag, maar wel haar dagelijks bestuurde met drugs en alcohol.
De verslavingsfase
Renee kreeg verkering met Taco en samen gebruikten ze elk weekend en bleven dan twee nachten lang wakker. Op maandag gingen ze gewoon weer naar college of naar hun werk. Zo kwam het dat niemand iets door had. Renee leidde een dubbelleven. Ze zag zichzelf niet als verslaafd, want ze functioneerde toch gewoon en ze kon toch stoppen als ze wilde. Maar de verslaving groeide langzaam en na een paar jaar kon ze geen halve dag meer zonder GHB. Ze beschrijft het op zo’n manier dat je haar met liefde kunt volgen. Het verhaal is intens persoonlijk en laat zien hoe ze zichzelf en anderen probeert te verbergen, terwijl ze tegelijkertijd haar leven probeert te redden.
Na een paar jaar had Renees moeder wel in de gaten dat er iets niet klopte. Op een dag kwam ze bij Renee en Taco op bezoek om met ze te praten. Bij Renee knapte er iets en ze vertelde spontaan dat ze al jaren verslaafd was. Haar moeder beloofde dat het goed zou komen. Zij heeft Renee enorm gesteund bij het afkicken, wat erg heftig was. Wat een lieve moeder! Maar laat ik hond Flip ook niet vergeten, want die is ook heel belangrijk, zoals je in een uitzending van De Nachtzoen kunt horen.
De kracht van herstel
De Parttime-junkie is een krachtig verhaal over herstel en persoonlijke groei. Het boek sluit haar dubbelleven en haar drugsverleden definitief af. Het is een openhartig, spannend en ongelooflijk verhaal. De pers heeft het boek zeer positief beoordeeld. Bijvoorbeeld, Herman Brusselmans noemt het boek “een spannend en stilistisch hoogstaand verhaal” dat velen aanspreekt, tot nadenken stemt, en bovendien laat meegaan. Tijl Beckand, tv-presentator, noemt het “impressive. En goed geschreven.” En het Algemeen Dagblad stelt dat het boek tot de top 5 non-fictieliteratuur van het jaar behoort.
Het belang van het boek
De Parttime-junkie is een waardevol boek dat niet alleen geschikt is voor jongeren, maar ook voor ouders, leerkrachten, en iedereen die geïnteresseerd is in verslaving, herstel, en persoonlijke groei. Het boek biedt inzicht in de mentale en emotionele gevolgen van verslaving, en laat zien hoe iemand met veel wilskracht en ondersteuning van haar familie en vrienden haar leven kan herstellen. Het is een krachtig boek dat veel mensen kan inspireren en helpen bij het herkennen van verslaving, of om te leren dat herstel mogelijk is.
De impact van het boek
Het verhaal van Renee Kelder heeft een grote impact gehad op vele lezers. Het is een krachtig en onthullend boek dat veel mensen heeft aangemoedigd om hun eigen situatie te herkennen of te herstellen. Het boek is ook een waardevol hulpmiddel voor mensen in de verslavingszorg, omdat het inzicht geeft in de mentale en emotionele aspecten van verslaving en herstel. Het is een boek dat niet alleen geschikt is voor jongeren, maar ook voor volwassenen die geïnteresseerd zijn in psychologische en emotionele aspecten van verslaving.
Conclusie
De Parttime-junkie is een krachtig, openhartig en spannend autobiografisch boek dat inzicht geeft in de ervaringen van Renee Kelder met verslaving aan GHB en alcohol. Het verhaal toont hoe ze een dubbelleven leidde, en hoe ze uiteindelijk haar drugsverleden afsluit en haar herstel begint. Het boek is een waardevol hulpmiddel voor jongeren, ouders, en iedereen die geïnteresseerd is in verslaving en herstel. Het is een krachtig verhaal dat veel mensen kan inspireren en helpen bij het herkennen van verslaving, of om te leren dat herstel mogelijk is.
Bronnen
- Parttime-junkie
- Parttime-junkie - Renee Kelder
- MozzartBet - Betalingen via M-Pesa
- Recensie De Parttime-junkie
- MozzartBet - Online Betting
- De Parttime-junkie - Boekinfo
- MozzartBet - Inloggen via mobiel
- Renee Kelder - Auteur
- MozzartBet - Betting App
- De Parttime-junkie - Boekrecensie
- Renee Kelder - Auteur
- De Parttime-junkie - Boekinfo
- MozzartBet - Help en FAQ
Related Posts
-
Jort Kelder over oorlogen en het verleden: een blik op historische en politieke context
-
Gertje wil niet naar de kelder: Interieurdesign en ruimtelijke oplossingen
-
Gert-Jan Kelder: Van brouwer tot ondernemer en sportbestuurder
-
Interieurontwerp en het gebruik van natuurlijke materialen in de kunst
-
Gerrit Kelder: Een Persoonlijk Verhaal uit Nijverdal
-
Gerrit Jan Kelder: Een historische figuur in de genealogie
-
Interieurontwerp en de invloed van kunstenaars: Een analyse van de collectie van Toon Kelder
-
Gerri Eickhof en Jort Kelder in het Achtuurjournaal: Toeval of een bewuste keuze?